რა ფერის უნდა იყოს რძე, რომ ორგანიზმისთვის სასარგებლო იყოს – ამის შესახებ ინდური ხალხური მედიცინის „აიურვედას“ ექსპერტი არუნ ხათრი საუბრობს.
„ნებისმიერ ქვეყანაში, ნებისმიერ შეფუთვაში რძე სულ ერთი ფერია – თეთრი. მაგრამ ძროხის რძე მოყვითალო ფერისაა. ძროხა, რომელიც ბალახობს, მისი რძე ყვითელია. ფერს უმატებენ, რომ ეს რძე მთელი წელი ქათქათა თეთრი იყოს.
იმ რძიდან ამოღებულია ყველა ცოცხალი ფერმენტი, რძე იმ დონეზე არ ცხელდება და არ ცივდება, სამი თვე არ გაფუჭდება… თქვენი ნაწლავის ბაქტერიებისთვის რძეში არაფერი დარჩა – დარჩა მხოლოდ 1 ლიტრი სითხე, მარტო გემო აქვს, დალიე და ანტიბიოტიკის რეზისტენტობას. სხვათა შორის, 0%-იანი ნაწარმი უფრო მავნებელია…“, – ამბობს არუნ ხათრი.
ვრცლად ↓