ჭურჭლის რეცხვა ნამდვილად არაა სასიამოვნო, მაგრამ ეს საქმიანობა ძალიან ბევრი დიასახლისის ყოველდღიური რუტინაა.
გიფიქრიათ როდისმე, თუ რატომ აქვს ჭურჭლის სარეცხის ღრუბლებს სხვადასხვა ფერი? შესაძლოა, ფიქრობთ, რომ ეს უბრალოდ სილამაზისთვისაა, მაგრამ ასე ნამდვილად არაა. ამის შესახებ გამოცდილმა დიასახლისებმაც კი არაფერი იციან.
როგორც წესი, მათ სხვადასხვა შეფერილობას ძალიან ბევრი ადამიანი მარკეტინგულ ხრიკად აღიქვამს. სინამდვილეში კი ფერი – ჭურჭლის სარეცხი ღრუბლის მთავარი მახასიათებელია. ღრუბლის ერთი ზედაპირი, როგორც წესი, უხეში ბოჭკოებისგანაა დამზადებული. ეს მხარე მიმწვარი და ძნელად მოსაცილებელი ნარჩენებისთვის გამოიყენება და სწორედ მათ უნდა მიაქციოთ ყურადღება.
თუ ღრუბელი მწვანე ფერისაა – ის ძნელად მოსაშორებელი ნარჩენებისთვისაა განკუთვნილი, მისი მაგარი ზედაპირი გაცილებით უხეშია და ამიტომ ნაზ ზედაპირზე შესაძლოა ნაკაწრებიც კი დატოვოს. ამიტომ, ფრთხილად უნდა გამოიყენოთ ასეთ ჭურჭელთან. ემალირებული ჭურჭელიც კი შეიძლება დააზიანოს ასეთმა უხეშმა ღრუბელმა, ამიტომ ღრუბლის შერჩევისა თუ გამოყენებისას, მისი ფერი აუცილებლად გაითვალისწინეთ.
თუ ღრუბელს წითელი შეფერილობა აქვს – მისი სახეხი ნაწილი საშუალო სიმაგრისაა. ეს ფერი გაცილებით ოპტიმალური არჩევანია. წითელი ღრუბლით საჭმლის ნარჩენებსაც კარგად მოაშორებთ და არც ნაკაწრების გაჩენის საფრთხე ემუქრება თქვენს ჭურჭელს.
რაც შეეხება ყვითელ ფერს – ეს ყველაზე რბილი ვარიანტია. ამ ღრუბლით თამამად შეგიძლიათ მინის და ფაიფურის ნაზი ჭიქები გარეცხოთ. ნაკაწრები გამორიცხულია.
წყარო : პრაიმტაიმი